به گزارش یاهو فایننس، ارزش بازار جهانی غذای حلال در سال ۲۰۲۱ به ۱۹۷۷ میلیارد دلار رسید و انتظار میرود این رقم تا سال ۲۰۲۸ به ارزش حدود ۴ هزار میلیارد دلار برسد.
دین اسلام پس از مسیحیت، با حدود ۱,۹۸ میلیارد پیرو در سراسر جهان و بیش از ۲۶ کشور مسلمان، دومین دین در جهان است. دو دلیل عمده برای رشد تقاضا برای بازار غذای حلال وجود دارد:
اول، مسلمانان به طور فزایندهای به دنبال پیروی از رژیم غذایی هستند که با اعتقادات مذهبی آنها مطابق باشد. دوم، گواهی حلال به یک ابزار بازاریابی مهم برای کسب و کارهای فعال در زمینه مواد غذایی تبدیل شده است که به دنبال جذب مشتریان مسلمان هستند.
در حالی که برخی از غربیها آداب غذای حلال را سختگیرانه تصور میکنند، بسیاری از مسلمانان آن را راهی برای ارتباط مجدد با میراث مذهبی خود و لذت بردن از طعمهای سنتی بدون قربانی کردن ارزشهای غذایی مهم در بازار جهانی غذای حلال میدانند.
از آنجایی که غذاهای حلال اغلب گرانتر از دیگر غذاها هستند، خرده فروشان با ارائه تخفیفهای ویژه در مورد محصولات حلال به مشتریان مسلمان کمک میکنند. خرده فروشان نیز در حال تولید نسخههای حلال از وعدههای غذایی و میان وعدههای سنتی مانند همبرگر با سس بوقلمون حلال هستند.
تقاضا برای گواهی حلال در حال افزایش است و تولیدکنندگان برای دریافت گواهینامه محصولات خود در بازار جهانی غذای حلال عجله دارند. گواهی حلال به یکی از پرتقاضاترین گواهینامهها در صنایع غذایی تبدیل شده است، به طوری که بیش از ۳۵۰۰ شرکت در حال حاضر از سوی سازمانهای پیشرو مانند اتحاد جهانی حلال (GHA) و کمیته استانداردهای اسلامی (ISC) گواهینامه دریافت کردهاند. این رشد باعث افزایش عرضه محصولات حلال شده است که مانع از افزایش قیمتها میشود.
برخی از شرکتهای فعال در بازار غذای حلال در تلاش هستند تا با توسعه سرمایهگذاریهای حلال از این بازار بهرهبرداری بهینه کنند. به عنوان مثال شرکت Jeroboam Foods پودر پنکیک بدون گلوتن و خمیر پیتزایی تولید میکند که حلال است.
این رشد بازار مواد غذایی حلال به افزایش درآمد، علاقه به رژیم غذایی سالم و افزایش آگاهی مصرفکنندگان از غذاهای حلال کمک خواهد شد. با این حال، چالشهای پیش روی صنعت غذای حلال، رقابت با جایگزینهای مرسوم و عدم درک برخی از مصرفکنندگان در مورد نحوه تولید غذاهای حلال است.
علاوه بر این، رشد تجارت الکترونیک احتمالاً نقش مهمی در تقویت رشد بازار غذای حلال طی چند سال آینده خواهد داشت.در سالهای اخیر، پلتفرمهای آنلاین عرضههای خود را در طیف وسیعتری از غذاها گسترش دادهاند و یافتن محصولاتی را برای مصرفکنندگان آسانتر کردهاند که با دستورالعملهای رژیم غذایی اسلامی مطابقت دارند. علاوه بر این، این پلتفرمها ابزار و منابعی را برای رستوران دارانی که میخواهند غذاهای حلال سرو کنند، فراهم میکنند.
افزایش آگاهی از غذای حلال در بین مصرفکنندگان و رستورانداران نیز باعث رشد این محصولات در بازار خواهد شد. SkyQuest پیشبینی میکند که رستورانهای بیشتری شروع به ارائه گزینههای حلال خواهند کرد، زیرا مشتریان به طور فزایندهای از معنای این اصطلاح و نوع غذاهایی که در محدوده آن قرار میگیرند آگاه میشوند.
منبع: ایکنا