در دوشنبه، ششمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی با حضور «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان، «الکساندر ووچیک» رئیس جمهور صربستان، رهبران مذهبی، شخصیتهای برجسته سیاسی، علمی و اجتماعی از ۴۶ کشور جهان و همچنین مسئولین سازمانهای بین المللی در شهر «آستانه» پایتخت قزاقستان برگزار شد.
نظربایف طی سخنانی در این نشست گفت: از برگزاری نخستین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در قزاقستان ۱۵ سال میگذرد و طی این مدت این کنگره در شکل گیری روابط بین ادیان مختلف نقش مهمی ایفا کرده است.
رئیس جمهور قزاقستان از رهبران ادیان جهانی خواست تا برای صلح و امنیت جهانی اقدامات مشترک انجام دهند.
وی ادامه داد: آلودگی محیط زیست، رویاروییهای مذهبی، جنگ، درگیریها و تحریمها موجب نگرانی دولت قزاقستان است.
نظربایف افزود: برخورد میان تمدنها در جهان علمی و فنآوری امروز پوچ و بی معنی است.
وی با ارائه پیشنهاد ایجاد پایگاه اینترنتی برای این کنگره، هدف از این اقدام را کمک به مطالعه و کاربرد روشهای مقابله با افراطگرایی مذهبی توصیف کرد.
«آیت الله اراکی» دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این کنگره بر ضرورت همکاری میان ادیان مختلف جهت مبارزه با تروریسم، افراطگرایی و بحرانهای بینالمللی تأکید کرد.
وی با تاکید بر وجود تروریسم سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی اعمال تحریمهای اقتصادی از سوی برخی کشورها علیه سایر ملتها را نمونه آشکار تروریسم اقتصادی عنوان کرد.
سایر رهبران و نمایندگان ادیان نیز تلاشهای مشترک برای حفظ صلح و امنیت بین المللی را یک ضرورت غیر قابل انکار دانستند.
بحث و سخنرانیهای شرکت کنندگان این کنگره پیرامون موضوعات «بیانیه قرن بیست و یکم به عنوان مفهوم امنیت جهانی» و «ادیان در یک چشم انداز ژئوپولتیک در حال تغییر؛ فرصتهای جدید برای اتحاد بشریت»، «مذهب و جهانی شدن: چالشها و راهکارها» و «رهبران مذهبی و سیاستمداران: رفع افراطگرایی و تروریسم» صورت گرفت.
در بخش پایانی نشست عمومی نیز به برخی از مهمانان نشان و لوح ویژه کنگره اعطا و همچنین موزه صلح و مودت متشکل از ۵ بخش افتتاح شد که به معرفی ادیان جهانی میپردازد.
منبع : فارس